geen woorden, maar daden…

“Ik heb een paar jaar lichamelijk gesukkeld en kwam via mijn werkgever met Novatief in aanraking. Dankzij hun persoonlijke aanpak en workshops kreeg ik een andere kijk op hoe ik weer aan de bak moest komen. Niet afwachten, want dan gebeurt er niets! En na drie jaar uitzendwerk heb ik nu een vaste baan gevonden waar ik veel plezier aan beleef…”

“Na jaren met plezier te hebben gewerkt bij een montagebedrijf kreeg ik last van mijn schouder. Na diverse spuiten en een operatie kon ik dit werk niet meer uitoefenen. Binnen een paar maand was ik er helemaal klaar mee. Ik wilde weer werken, maar dat ging niet.

Zelf heb ik van alles geprobeerd, een paar jaar gesukkeld met vele ziekhuisbezoeken en therapeuten. Via het UVW werd mij verteld dat ik ander werk moest zoeken. Indertijd ben ik door mijn werkgever met Novatief in aanraking gekomen om mij te begeleiden. Met succes.

Het gaf me een andere kijk op hoe ik te werk moest gaan. Goede sollicitatiebrieven schrijven en netwerken waren belangrijk. Geen woorden maar daden, past het beste bij mij. Je moet je volle verstand gebruiken en er voor 200% voor gaan.

Ik heb het volgende gedaan: eerst heb ik met hulp van Novatief een goede CV opgesteld. Daarna ben ik thuis gekomen en heb direct kopieën gemaakt. De volgende dag ben ik heel Leeuwarden afgelopen en bij ieder uitzendbureau naar binnen geweest en mijn CV overhandigd. Vervolgens heb ik steeds contact gezocht met de consulenten van de bureaus, dus echt geïnvesteerd in een goed contact met de consulenten. Steeds weer heb ik gevraagd of ze al iets voor mij wisten.

Kortom, om aan de bak te komen moet je echt aan het werk en niet (af)wachten, want dan gebeurt er niets. Zelf heb ik drie jaar als uitzendkracht gewerkt en heb nu een vaste baan gekregen, waar ik veel plezier aan beleef!”