van uitkering naar werk!

“De manier van begeleiden door Novatief tijdens dit traject spraken mij erg aan. Bijvoorbeeld het zelfstandig dingen ondernemen en hulp kunnen vragen en krijgen als het nodig is. Regelmatig kreeg ik ook vacatures gestuurd en werden mijn cv en sollicitatiebrieven bekeken. Uiteindelijk heb ik werk gevonden in de sector waar mijn voorkeur ligt.”

“Nadat ik in oktober 2006 in de WW terecht kwam, kreeg ik tijdens een gesprek in december met het UWV de opdracht om me te oriënteren op re-integratie bedrijven ter ondersteuning en begeleiding om weer aan het werk te gaan. Ik heb met twee bedrijven een afspraak gemaakt om kennis te maken, te informeren naar hun werkwijze en wat zij mij konden bieden. Novatief Werkzaken sprak mij het meeste aan.

Tijdens de kennismaking werd gekeken naar wat ik te bieden had voor een werkgever, wat er eventueel aan scholing nodig was en wat ik zelf graag zou willen. Mijn uitgangspunt was om weer aan de slag te gaan als telefoniste, receptioniste of secretaresse. Ik werd daarin actief door mijn contactpersoon bij Novatief Werkzaken begeleid met vacatures, voorstellen van bedrijven en een sollicitatietraining. Die heb ik met veel plezier gevolgd. Samen met andere cursisten op zoek naar werk, werkte heel stimulerend.

Redelijk snel kon aan de slag bij een commercieel bedrijf, voor mij heel spannend want ik kwam uit de Welzijn sector. Helaas ging dit niet goed. Hoewel mijn vertrouwen hierdoor eerst een behoorlijke deuk opliep, hielp Novatief Werkzaken me er weer bovenop. Mijn begeleider was er voor advies en steun, juist op de momenten dat ik het even niet zag zitten.

Door een aantal tijdelijke banen op invalbasis werd mij duidelijk dat mijn hart in de dienstverlenende en welzijn of zorg sector ligt. Dit resulteerde in een sollicitatie naar de functie van locatiehulp bij woonvorm De Kaap van Stichting De Noorderbrug. Een functie van 18 uur per week voor het verzorgen en ondersteunen van de gehandicapte bewoners. Ik werd aangenomen en doe dit nu een aantal maanden met veel plezier! Inmiddels ben ik ook gestart met de opleiding verzorgende niveau 3.

Mijn traject bij Novatief Werkzaken is onlangs na een evaluatie afgesloten. Ik kijk terug op een fijne periode waarin ik veel ervaringen opgedaan heb. De manier van begeleiden tijdens dit traject; zelfstandig dingen ondernemen en hulp vragen en krijgen als het nodig is, spraken mij erg aan!”Dankzij goed en sociale begeleiding een nieuwe baan.