ik ben ziek geworden, hoe kom ik weer terug in passend werk?

eigenlijk wil ik heel ander werk, maar hoe doe ik dat?

ik ben boventallig, wat nu?

ben ik in balans en hoe blijf ik in balans?

hoe herstel ik de balans?

Heeft u een dergelijke vraag? Wilt u geholpen worden? Dan kan Novatief u helpen het juiste antwoord te vinden. Samen met u en uw werkgever of uitkeringsinstantie.

Novatief heeft uitgebreide kennis en ervaring in huis. Wij begeleiden op een persoonlijke en professionele manier. Zodat we samen tot het gewenste resultaat komen; deelname aan het arbeidsproces.

 

 

intensieve begeleiding naar een nieuwe werkkring

mijn werk stopt, wat moet ik nu?
Heeft u te maken met boventalligheid door reorganisatie of fusie? Spelen er persoonlijke ontwikkelingen die maken dat u graag van baan wilt veranderen?

Novatief biedt u graag de gewenste deskundigheid en expertise om tot de juiste oplossing te komen. Hoe werken wij? Via een gericht trajectplan wordt de situatie in beeld gebracht. Wij begeleiden deskundig, zorgvuldig en intensief van A tot Z en gericht op structurele oplossingen.

 

 

 

 

weer aan het werk in passend werk

“Ik ben ziek geworden, hoe kom ik weer terug in passend werk?”
Stel u bent ziek of herstellende. U kunt uw eigen werk niet meer uitvoeren. U heeft vragen over, wat zijn voor mij passende arbeidsmogelijkheden mogelijkheden? Dit kan zijn bij de eigen werkgever of bij andere werkgever, in de eigen functie of juist iets heel anders. In de praktijk is re-integratie vaak een intensief en onbekend proces.

Novatief kan u deskundig begeleiden. Samen onderzoeken we voor u de mogelijkheden in andere passend werk. Via een gericht trajectplan analyseren we de situatie van u en geven op een goede manier inhoud aan uw traject. Alle activiteiten zijn er op gericht om weer duurzaam te kunnen re-integreren in passend werk. Wij begeleiden u graag deskundig in dit proces.

 

 

 

 

persoonlijk, maatwerk en doelgericht

“Eigenlijk wil ik heel ander werk, ik merk een veranderbehoefte, hoe pak ik dat aan?”
Veranderingen in uw loopbaan, vrijwillig of gedwongen, zijn vaak niet eenvoudig en roepen veel vragen op. Vragen over uw persoonlijke interesses, kwaliteiten, opleidingsmogelijkheden, sollicitatie-activiteiten.

“Heb ik wel het juiste beroep gekozen?” of “Hoe kan ik het onbekende met meer zelfvertrouwen tegemoet treden?”

Wij luisteren en geven antwoord. Novatief geeft via individuele gesprekken en met professionele middelen u inzicht in de gestelde vragen en begeleidt bij het zetten van de juiste stappen. Zo komen we samen tot het gewenste resultaat.

 

 

 

heeft u een steuntje in de rug nodig bij het solliciteren?

Wij helpen u graag verder om bij te blijven. Onze trainers geven praktische workshops:

 • curriculum vitae
 • (open)sollicitatiebrief
 • sollicitatiegesprek
 • netwerken
 • elevator pitch

U kunt de workshops volgen als u gebruik maakt van een re-integratietraject, een outplacement of een loopbaanadvies volgt via uw werkgever of een uitkerende instantie.

 

 

presteren vanuit uw eigen kracht

Heeft u behoefte aan persoonlijke coaching om uit te vinden hoe u vanuit uw vak en uw persoon beter kunt presteren? In uw huidige werk of in een nieuwe omgeving. Novatief biedt een drietal varianten aan:

loopbaan en/of persoonlijke ontwikkeling

 • motivatie en inspiratie
 • persoonlijke effectiviteit
 • levensfase
 • balans vinden en houden
 • omgaan met verandering
 • stijl van leidinggeven

gericht op het verbeteren in functioneren

 • time management
 • planning en organisatie in het werk
 • regie en verantwoordelijkheid
 • communicatie en samenwerken
 • denk- en gedragsvoorkeuren

coaching in het kader van re-integratie

 • belasting functie versus belasting werknemer
 • regie en verantwoordelijkheid
 • grenzen aangeven en assertiviteit
 • balans werk en privé

Presteren door vanuit uw eigen kracht te werken… Wij ondersteunen u daar graag in!

 

 

droomt u ervan om zelfstandig ondernemer te worden?

Maar u hebt de eerste stap nog niet durven zetten? Dan kan Novatief u daarbij adviseren en begeleiden. Wij hebben specialistische kennis in huis om u goed en snel te begeleiden bij het starten als zelfstandig ondernemer. Er komt veel bij kijken, maar het biedt ook heel veel mooie kansen! Wij helpen graag mee uw plannen waar te maken!

placeholder-testimonial-werkgevers

goede balans tussen ondersteuning en eigen ontplooiing

“Er was voor mij sprake van een goede balans in het ontvangen van ondersteuning en het krijgen van ruimte om zelf invulling te geven aan mijn eigen ontplooiing. Hierbij gaf Karin mij tijdens onze gesprekken steeds het gevoel dat ze in mij en mijn kwaliteiten geloofde. Dit gaf mij het zelfvertrouwen om meer uit mezelf te halen en te gaan doen wat bij me past. Met veel passie volg ik nu de opleiding tot zelfstandig pedicure!“

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onze unieke aanpak: stap voor stap met een duidelijk plan

U wilt graag weer aan het werk. Maar terugkeren in het arbeidsproces is vaak niet eenvoudig. U kunt daarom wel een steuntje in de rug gebruiken. Want samen komen we tot de beste oplossing! Hoe? Gezamenlijk, met begrip voor werknemers, werkgevers en instanties. Stap voor stap met een duidelijk plan. Dat is onze unieke aanpak.

In vier stappen naar werk: 1. beeld 2. onderzoek 3. praktijk 4. resultaat

trajectduur
De duur van het traject leggen we samen vast en is afhankelijk van uw situatie en afstand tot de arbeidsmarkt.

wanneer komt u voor een traject in aanmerking?

 • heeft u een uitkering, dan kunt u een verzoek doen bij uw uitkerende instantie
 • heeft een dienstverband bij een werkgever, dan kunt u een verzoek bij uw werkgever

 

 

wij zijn

vraagbaak
coach
professionals
ervaren
persoonlijk
flexibel
transparant
actief

wij verzorgen

outplacement
re-integratie
loopbaanadvies
arbeidsdeskundige expertise
coaching

wij werken

onafhankelijk
met een vaste contactcoach
open, eerlijk, vertrouwelijk & betrokken
vanuit een uitgebreid netwerk
in regio Noord
met veel kennis van de arbeidsmarkt
met een persoonlijk stappenplan
resultaatgericht

geen woorden, maar daden…

“Ik heb een paar jaar lichamelijk gesukkeld en kwam via mijn werkgever met Novatief in aanraking. Dankzij hun persoonlijke aanpak en workshops kreeg ik een andere kijk op hoe ik weer aan de bak moest komen. Niet afwachten, want dan gebeurt er niets! En na drie jaar uitzendwerk heb ik nu een vaste baan gevonden waar ik veel plezier aan beleef…”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

lees verder

ik voelde me echt begrepen…

“Er werd in het traject duidelijk naar me geluisterd. Er werd rekenschap gehouden met het doel terug te keren in mijn eigen werk. Ik voelde me echt begrepen.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

duidelijke antwoord op mijn hulpvraag…

“Ik heb gekregen waarvoor ik kwam;  ik kreeg duidelijk antwoord op mijn hulpvraag. Bovendien heb ik, in een prettige omgeving, samen met Novatief kunnen onderzoeken welke richting ik echt wilde geven aan mijn loopbaan.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

van uitkering naar werk!

“De manier van begeleiden door Novatief tijdens dit traject spraken mij erg aan. Bijvoorbeeld het zelfstandig dingen ondernemen en hulp kunnen vragen en krijgen als het nodig is. Regelmatig kreeg ik ook vacatures gestuurd en werden mijn cv en sollicitatiebrieven bekeken. Uiteindelijk heb ik werk gevonden in de sector waar mijn voorkeur ligt.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

lees verder

dankzij goed en sociale begeleiding een nieuwe baan

“Novatief probeert, gemeten naar je kwaliteiten en opleiding, een ingang te vinden op de banenmarkt. Door de goede kontakten worden je kansen vergroot. Ook zijn ze waakzaam, zodat je niet in de sluimerstand valt. Mede dankzij goed en sociale begeleiding door Novatief heb ik een nieuwe baan gevonden als huismeester!”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

lees verder

goede balans tussen ondersteuning en eigen ontplooiing

“Er was voor mij sprake van een goede balans in het ontvangen van ondersteuning en het krijgen van ruimte om zelf invulling te geven aan mijn eigen ontplooiing. Hierbij gaf Karin mij tijdens onze gesprekken steeds het gevoel dat ze in mij en mijn kwaliteiten geloofde. Dit gaf mij het zelfvertrouwen om meer uit mezelf te halen en te gaan doen wat bij me past. Met veel passie volg ik nu de opleiding tot zelfstandig pedicure!“

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

stap 1: beeld

Ieder mens is uniek, dus willen we samen het juiste beeld krijgen van uw situatie en uw mogelijkheden. Na de eerste kennismaking gaan we aan de slag met:
• gesprek(ken), in overleg ook met derden erbij
• we spreken over: uw persoon, opleiding, arbeidsverleden, belastbaarheid, sociale achtergrond, motivatie, toekomstvisie

resultaat:
een eerste beeld van uw situatie en mogelijkheden (inclusief een heldere inschatting van de haalbaarheid van het traject, het tijdspad en onderbouwd advies).

stap 2: onderzoek

Samen doen we een vervolg onderzoek, een soort ontdekkingstocht, die wat dieper op het eerste beeld ingaat. Wat zijn uw drijfveren, talenten, vaardigheden, beroepswensen en beroepsmogelijkheden? Dit in relatie tot uw belastbaarheid en de arbeidsmarkt.
• individuele oriëntatiegesprekken
• opdrachten: ‘sterkte-zwakteanalyse’, beroepskeuze-zelfonderzoek etc
• groepstraining gericht op oriëntatie
• korte oriënterende stages c.q. interviews
• oriëntatie op scholings- en arbeidsmarkt
• onderzoek naar arbeidsvaardigheden en –voorwaarden
• motiverende interventies

resultaat:
helderheid over uw situatie en passende arbeidsmogelijkheden.

stap 3: praktijk

In deze fase maken we het stappenplan concreet. Op weg naar nieuw perspectief, op weg naar een passende baan! Hoe? Bijvoorbeeld door:
• actieve bemiddeling naar werk
• actieve benadering van de arbeidsmarkt
• training: sollicitatietraining, sociale vaardigheidstraining
• begeleiding bij sollicitatie-activiteiten
• regelen praktijkplaats / arbeid therapeutische proefperiode en begeleiding hierbij
• afstemming van de begeleiding met eventuele hulpverlening van derden/initiëren van hulpverlening
• indien gewenst/noodzakelijk: advies scholingstraject en begeleiding van scholing.
• monitoren van jobcoachinzet

resultaat:
een passende baan!

stap 4: resultaat

Kunt u een passende match maken? Ook in die ‘besluitvormende fase’ staan we u bij op alle mogelijke terreinen. Want het gaat om uw toekomst en u wilt graag de juiste keuze maken! Samen zorgen we ervoor dat uw keuze ook de juiste is, zodat u uw nieuwe baan ook kunt behouden.
• gesprek(ken) met de nieuwe werkgever en werknemer
• functieonderzoek in relatie tot de belastbaarheid
• info over wet- en regelgeving
• info over consequenties voor de uitkering c.q. loondienstverband
• info over inzet van de re-integratie-instrumentaria
• nazorggesprekken