ik ben ziek geworden, hoe kom ik weer terug in passend werk?

eigenlijk wil ik heel ander werk, maar hoe doe ik dat?

ik ben boventallig, wat nu?

ben ik in balans en hoe blijf ik in balans?

hoe herstel ik de balans?

Heeft u een dergelijke vraag? Wilt u geholpen worden? Dan kan Novatief u helpen het juiste antwoord te vinden. Samen met u en uw werkgever of uitkeringsinstantie.

Novatief heeft uitgebreide kennis en ervaring in huis. Wij begeleiden op een persoonlijke en professionele manier. Zodat we samen tot het gewenste resultaat komen; deelname aan het arbeidsproces.

 

 

intensieve begeleiding naar een nieuwe werkkring

mijn werk stopt, wat moet ik nu?
Heeft u te maken met boventalligheid door reorganisatie of fusie? Spelen er persoonlijke ontwikkelingen die maken dat u graag van baan wilt veranderen?

Novatief biedt u graag de gewenste deskundigheid en expertise om tot de juiste oplossing te komen. Hoe werken wij? Via een gericht trajectplan wordt de situatie in beeld gebracht. Wij begeleiden deskundig, zorgvuldig en intensief van A tot Z en gericht op structurele oplossingen.

 

 

 

 

weer aan het werk in passend werk

“Ik ben ziek geworden, hoe kom ik weer terug in passend werk?”
Stel u bent ziek of herstellende. U kunt uw eigen werk niet meer uitvoeren. U heeft vragen over, wat zijn voor mij passende arbeidsmogelijkheden mogelijkheden? Dit kan zijn bij de eigen werkgever of bij andere werkgever, in de eigen functie of juist iets heel anders. In de praktijk is re-integratie vaak een intensief en onbekend proces.

Novatief kan u deskundig begeleiden. Samen onderzoeken we voor u de mogelijkheden in andere passend werk. Via een gericht trajectplan analyseren we de situatie van u en geven op een goede manier inhoud aan uw traject. Alle activiteiten zijn er op gericht om weer duurzaam te kunnen re-integreren in passend werk. Wij begeleiden u graag deskundig in dit proces.

 

 

 

 

persoonlijk, maatwerk en doelgericht

“Eigenlijk wil ik heel ander werk, ik merk een veranderbehoefte, hoe pak ik dat aan?”
Veranderingen in uw loopbaan, vrijwillig of gedwongen, zijn vaak niet eenvoudig en roepen veel vragen op. Vragen over uw persoonlijke interesses, kwaliteiten, opleidingsmogelijkheden, sollicitatie-activiteiten.

“Heb ik wel het juiste beroep gekozen?” of “Hoe kan ik het onbekende met meer zelfvertrouwen tegemoet treden?”

Wij luisteren en geven antwoord. Novatief geeft via individuele gesprekken en met professionele middelen u inzicht in de gestelde vragen en begeleidt bij het zetten van de juiste stappen. Zo komen we samen tot het gewenste resultaat.

 

 

 

heeft u een steuntje in de rug nodig bij het solliciteren?

Wij helpen u graag verder om bij te blijven. Onze trainers geven praktische workshops:

 • curriculum vitae
 • (open)sollicitatiebrief
 • sollicitatiegesprek
 • netwerken
 • elevator pitch

U kunt de workshops volgen als u gebruik maakt van een re-integratietraject, een outplacement of een loopbaanadvies volgt via uw werkgever of een uitkerende instantie.

 

 

presteren vanuit uw eigen kracht

Heeft u behoefte aan persoonlijke coaching om uit te vinden hoe u vanuit uw vak en uw persoon beter kunt presteren? In uw huidige werk of in een nieuwe omgeving. Novatief biedt een drietal varianten aan:

loopbaan en/of persoonlijke ontwikkeling

 • motivatie en inspiratie
 • persoonlijke effectiviteit
 • levensfase
 • balans vinden en houden
 • omgaan met verandering
 • stijl van leidinggeven

gericht op het verbeteren in functioneren

 • time management
 • planning en organisatie in het werk
 • regie en verantwoordelijkheid
 • communicatie en samenwerken
 • denk- en gedragsvoorkeuren

coaching in het kader van re-integratie

 • belasting functie versus belasting werknemer
 • regie en verantwoordelijkheid
 • grenzen aangeven en assertiviteit
 • balans werk en privé

Presteren door vanuit uw eigen kracht te werken… Wij ondersteunen u daar graag in!

 

 

droomt u ervan om zelfstandig ondernemer te worden?

Maar u hebt de eerste stap nog niet durven zetten? Dan kan Novatief u daarbij adviseren en begeleiden. Wij hebben specialistische kennis in huis om u goed en snel te begeleiden bij het starten als zelfstandig ondernemer. Er komt veel bij kijken, maar het biedt ook heel veel mooie kansen! Wij helpen graag mee uw plannen waar te maken!

placeholder-testimonial-werkgevers

goede balans tussen ondersteuning en eigen ontplooiing

“Er was voor mij sprake van een goede balans in het ontvangen van ondersteuning en het krijgen van ruimte om zelf invulling te geven aan mijn eigen ontplooiing. Hierbij gaf Karin mij tijdens onze gesprekken steeds het gevoel dat ze in mij en mijn kwaliteiten geloofde. Dit gaf mij het zelfvertrouwen om meer uit mezelf te halen en te gaan doen wat bij me past. Met veel passie volg ik nu de opleiding tot zelfstandig pedicure!“

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onze unieke aanpak: stap voor stap met een duidelijk plan

U wilt graag weer aan het werk. Maar terugkeren in het arbeidsproces is vaak niet eenvoudig. U kunt daarom wel een steuntje in de rug gebruiken. Want samen komen we tot de beste oplossing! Hoe? Gezamenlijk, met begrip voor werknemers, werkgevers en instanties. Stap voor stap met een duidelijk plan. Dat is onze unieke aanpak.

In vier stappen naar werk:
1. beeld
2. onderzoek
3. praktijk
4. resultaat

trajectduur
De duur van het traject leggen we samen vast en is afhankelijk van uw situatie en afstand tot de arbeidsmarkt.

wanneer komt u voor een traject in aanmerking?

 • heeft u een uitkering, dan kunt u een verzoek doen bij uw uitkerende instantie
 • heeft een dienstverband bij een werkgever, dan kunt u een verzoek bij uw werkgever

 

 

wij zijn

vraagbaak
coach
professionals
ervaren
persoonlijk
flexibel
transparant
actief

wij verzorgen

outplacement
re-integratie
loopbaanadvies
arbeidsdeskundige expertise
coaching

wij werken

onafhankelijk
met een vaste contactcoach
open, eerlijk, vertrouwelijk & betrokken
vanuit een uitgebreid netwerk
in regio Noord
met veel kennis van de arbeidsmarkt
met een persoonlijk stappenplan
resultaatgericht

geen woorden, maar daden…

“Ik heb een paar jaar lichamelijk gesukkeld en kwam via mijn werkgever met Novatief in aanraking. Dankzij hun persoonlijke aanpak en workshops kreeg ik een andere kijk op hoe ik weer aan de bak moest komen. Niet afwachten, want dan gebeurt er niets! En na drie jaar uitzendwerk heb ik nu een vaste baan gevonden waar ik veel plezier aan beleef…”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

ik voelde me echt begrepen…

“Er werd in het traject duidelijk naar me geluisterd. Er werd rekenschap gehouden met het doel terug te keren in mijn eigen werk. Ik voelde me echt begrepen.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

duidelijke antwoord op mijn hulpvraag…

“Ik heb gekregen waarvoor ik kwam;  ik kreeg duidelijk antwoord op mijn hulpvraag. Bovendien heb ik, in een prettige omgeving, samen met Novatief kunnen onderzoeken welke richting ik echt wilde geven aan mijn loopbaan.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

van uitkering naar werk!

“De manier van begeleiden door Novatief tijdens dit traject spraken mij erg aan. Bijvoorbeeld het zelfstandig dingen ondernemen en hulp kunnen vragen en krijgen als het nodig is. Regelmatig kreeg ik ook vacatures gestuurd en werden mijn cv en sollicitatiebrieven bekeken. Uiteindelijk heb ik werk gevonden in de sector waar mijn voorkeur ligt.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

dankzij goed en sociale begeleiding een nieuwe baan

“Novatief probeert, gemeten naar je kwaliteiten en opleiding, een ingang te vinden op de banenmarkt. Door de goede kontakten worden je kansen vergroot. Ook zijn ze waakzaam, zodat je niet in de sluimerstand valt. Mede dankzij goed en sociale begeleiding door Novatief heb ik een nieuwe baan gevonden als huismeester!”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

goede balans tussen ondersteuning en eigen ontplooiing

“Er was voor mij sprake van een goede balans in het ontvangen van ondersteuning en het krijgen van ruimte om zelf invulling te geven aan mijn eigen ontplooiing. Hierbij gaf Karin mij tijdens onze gesprekken steeds het gevoel dat ze in mij en mijn kwaliteiten geloofde. Dit gaf mij het zelfvertrouwen om meer uit mezelf te halen en te gaan doen wat bij me past. Met veel passie volg ik nu de opleiding tot zelfstandig pedicure!“

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

wat fijn!

"Midden in de Coronaperiode kreeg ik per juli 2020 een nieuwe baan als maaltijdbezorger. Het afwisselende werk en het rijden van verschillende routes naast het contact met de mensen spreekt me in dit werk enorm aan. Samen met Novatief Werkzaken heb ik deze passende en leuke baan gevonden. Bijvangst is dat ik door weer actief te zijn, gewicht ben verloren. Zowel fysiek als mentaal doet het weer actief bezig zijn me goed en ik wens dat ik straks een contractverlenging krijg! Ik ga ervoor…. en hoop nog heel veel warme maaltijden in en buiten de Corona-periode op het juiste adres te bezorgen!"

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

jullie zijn goud waard, bedankt voor alles!

Dankzij jullie heb ik de afgelopen periode goed doostaan. Jullie kennis, doorzettingsvermogen en humor hebben er voor gezorgd dat ik weer op de arbeidsmarkt ben gekomen. Het was een bijzonder, leerzaam en effectief proces. Daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor!

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

met een stuk meer vertrouwen het sollicitatieproces in...

“Ik heb de begeleiding en het traject bij Novatief als erg positief ervaren. Ik kwam binnen zonder te weten wat voor vacatures en bedrijven bij mij pasten en loop dankzij Novatief de deur uit met een helder beeld betreffende passende functies en organisaties. De begeleiding was persoonlijk en ik heb mij altijd erg op m’n gemak gevoeld. Naast dat ik altijd alles kon vragen heb ik veel geleerd over mijzelf en ben ik weer heel wat wijzer over mijn positie in de arbeidsmarkt. Ik ga nu met een stuk meer vertrouwen het sollicitatieproces in dan een paar maanden geleden en dat heb ik zeker aan Novatief te danken.

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

weer bezig met perspectief

“Gedurende het ziek zijn gaat de aandacht veelal uit naar de kwaal en richt je je in eerste instantie op herstel. Door Novatief in het tweede ziektejaar te betrekken, word je begeleid bij het verbreden van je blik op de arbeidsmarkt. Novatief heeft hierin een helpende hand geboden en is op een prettige manier dit proces gestart. De laagdrempelige benadering, het meedenken en de bereidheid om advies te geven maakt dat ik de samenwerking als prettig heb ervaren. Daarnaast was Novatief voor mij een stok achter de deur en een positieve motivatie om wekelijks actief naar vacatures te zoeken en te solliciteren. Ook het doorsturen van vacatures hield mij scherp en heeft mijn blik op de arbeidsmarkt verbreed. De regelmatige contactmomenten waren voor mij van meerwaarde om feedback te kunnen ontvangen op geschreven brieven, maar ook om het proces regelmatig te evalueren en af te stemmen. Gekregen tips en adviezen kon ik veelal gelijk toepassen in de praktijk. Al met al heb ik de begeleiding van Novatief als zeer positief ervaren en was de begeleiding voor mij van toegevoegde waarde tijdens mijn tweede ziektejaar.

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

weer in mijn kracht… naar de coolste baan!

“In januari 2019 kreeg ik een burn-out, met als gevolg dat ik mijn baan kwijt raakte. Een baan die achteraf gezien ook helemaal niet meer zo goed bij mij paste. Stukje bij beetje krabbelde ik op en via het UWV kwam ik bij Novatief voor een "Werkfit maken traject". Ik kwam binnen bij Novatief met geen enkel idee van wat ik nou precies wilde, mijn oude baan daar kon en wilde ik niet naar terug. Ik heb jarenlang in de reclamewereld gewerkt als grafisch ontwerper, altijd meer, meer, meer en continu druk van boven met vele deadlines. Ondanks dat ik een enorm mooi en creatief vak had, wist ik één ding heel zeker: ik ga nooit meer terug naar het "reclamebureau-leven”. Maar ja... wat dan wel? Met deze zoektocht heeft Novatief mij enorm goed geholpen. Door middel van workshops en diverse testen en oefeningen kwam ik er stukje bij beetje achter wat ik nou eigenlijk wel wilde. Novatief heeft mij in mijn 'kracht' gezet, ze hebben mij meer zelfvertrouwen gegeven (want dat had door de burn-out een flinke deuk opgelopen) en ze hebben mij laten zien dat er enorm veel mogelijk is, als je maar wilt! Ik heb mijn tijd bij Novatief dan ook als enorm positief ervaren. Inmiddels kan ik zeggen dat ik toch echt wel de coolste baan van het Noorden gevonden heb. Ik heb een functie gevonden die ontzettend goed bij mij past en waar ik met enorm veel plezier werk, waar ik als mens gezien en gewaardeerd word en genoeg ruimte heb om mijn creatieve ei kwijt te kunnen. Zonder de hulp van Novatief was ik waarschijnlijk voor een hele andere functie gegaan, in plaats van echt mijn hart te volgen!”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

 

stap 1: beeld

Ieder mens is uniek, dus willen we samen het juiste beeld krijgen van uw situatie en uw mogelijkheden. Na de eerste kennismaking gaan we aan de slag met:
• gesprek(ken), in overleg ook met derden erbij
• we spreken over: uw persoon, opleiding, arbeidsverleden, belastbaarheid, sociale achtergrond, motivatie, toekomstvisie

resultaat:
een eerste beeld van uw situatie en mogelijkheden (inclusief een heldere inschatting van de haalbaarheid van het traject, het tijdspad en onderbouwd advies).

stap 2: onderzoek

Samen doen we een vervolg onderzoek, een soort ontdekkingstocht, die wat dieper op het eerste beeld ingaat. Wat zijn uw drijfveren, talenten, vaardigheden, beroepswensen en beroepsmogelijkheden? Dit in relatie tot uw belastbaarheid en de arbeidsmarkt.
• individuele oriëntatiegesprekken
• opdrachten: ‘sterkte-zwakteanalyse’, beroepskeuze-zelfonderzoek etc
• groepstraining gericht op oriëntatie
• korte oriënterende stages c.q. interviews
• oriëntatie op scholings- en arbeidsmarkt
• onderzoek naar arbeidsvaardigheden en –voorwaarden
• motiverende interventies

resultaat:
helderheid over uw situatie en passende arbeidsmogelijkheden.

stap 3: praktijk

In deze fase maken we het stappenplan concreet. Op weg naar nieuw perspectief, op weg naar een passende baan! Hoe? Bijvoorbeeld door:
• actieve bemiddeling naar werk
• actieve benadering van de arbeidsmarkt
• training: sollicitatietraining, sociale vaardigheidstraining
• begeleiding bij sollicitatie-activiteiten
• regelen praktijkplaats / arbeid therapeutische proefperiode en begeleiding hierbij
• afstemming van de begeleiding met eventuele hulpverlening van derden/initiëren van hulpverlening
• indien gewenst/noodzakelijk: advies scholingstraject en begeleiding van scholing.
• monitoren van jobcoachinzet

resultaat:
een passende baan!

stap 4: resultaat

Kunt u een passende match maken? Ook in die ‘besluitvormende fase’ staan we u bij op alle mogelijke terreinen. Want het gaat om uw toekomst en u wilt graag de juiste keuze maken! Samen zorgen we ervoor dat uw keuze ook de juiste is, zodat u uw nieuwe baan ook kunt behouden.
• gesprek(ken) met de nieuwe werkgever en werknemer
• functieonderzoek in relatie tot de belastbaarheid
• info over wet- en regelgeving
• info over consequenties voor de uitkering c.q. loondienstverband
• info over inzet van de re-integratie-instrumentaria
• nazorggesprekken