welk werk zou ik graag willen doen?

hoe vind ik een nieuwe baan?

hoe leer ik goed netwerken, solliciteren, presenteren?

Wij begeleiden u graag bij het vinden van de juiste oplossing. Samen helpen wij u stap voor stap verder naar werk. Novatief Werkzaken voert een aantal re-integratietrajecten voor het UWV uit. Heeft u een arbeidsongeschiktheidsuitkering (AG-uitkering) of Ziektewetuitkering (ZW-uitkering)? Dan begeleiden wij u graag naar werk!

werkfit maken
naar werk

wij zijn

vraagbaak
coach
professionals
ervaren
persoonlijk
flexibel
transparant
actief

wij verzorgen

outplacement
re-integratie
loopbaanadvies
arbeidsdeskundige expertise
coaching

wij werken

onafhankelijk
met een vaste contactcoach
open, eerlijk, vertrouwelijk & betrokken
vanuit een uitgebreid netwerk
in regio Noord
met veel kennis van de arbeidsmarkt
met een persoonlijk stappenplan
resultaatgericht

geen woorden, maar daden…

“Ik heb een paar jaar lichamelijk gesukkeld en kwam via mijn werkgever met Novatief in aanraking. Dankzij hun persoonlijke aanpak en workshops kreeg ik een andere kijk op hoe ik weer aan de bak moest komen. Niet afwachten, want dan gebeurt er niets! En na drie jaar uitzendwerk heb ik nu een vaste baan gevonden waar ik veel plezier aan beleef…”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

ik voelde me echt begrepen…

“Er werd in het traject duidelijk naar me geluisterd. Er werd rekenschap gehouden met het doel terug te keren in mijn eigen werk. Ik voelde me echt begrepen.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

duidelijke antwoord op mijn hulpvraag…

“Ik heb gekregen waarvoor ik kwam;  ik kreeg duidelijk antwoord op mijn hulpvraag. Bovendien heb ik, in een prettige omgeving, samen met Novatief kunnen onderzoeken welke richting ik echt wilde geven aan mijn loopbaan.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

van uitkering naar werk!

“De manier van begeleiden door Novatief tijdens dit traject spraken mij erg aan. Bijvoorbeeld het zelfstandig dingen ondernemen en hulp kunnen vragen en krijgen als het nodig is. Regelmatig kreeg ik ook vacatures gestuurd en werden mijn cv en sollicitatiebrieven bekeken. Uiteindelijk heb ik werk gevonden in de sector waar mijn voorkeur ligt.”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

dankzij goed en sociale begeleiding een nieuwe baan

“Novatief probeert, gemeten naar je kwaliteiten en opleiding, een ingang te vinden op de banenmarkt. Door de goede kontakten worden je kansen vergroot. Ook zijn ze waakzaam, zodat je niet in de sluimerstand valt. Mede dankzij goed en sociale begeleiding door Novatief heb ik een nieuwe baan gevonden als huismeester!”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

goede balans tussen ondersteuning en eigen ontplooiing

“Er was voor mij sprake van een goede balans in het ontvangen van ondersteuning en het krijgen van ruimte om zelf invulling te geven aan mijn eigen ontplooiing. Hierbij gaf Karin mij tijdens onze gesprekken steeds het gevoel dat ze in mij en mijn kwaliteiten geloofde. Dit gaf mij het zelfvertrouwen om meer uit mezelf te halen en te gaan doen wat bij me past. Met veel passie volg ik nu de opleiding tot zelfstandig pedicure!“

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

wat fijn!

"Midden in de Coronaperiode kreeg ik per juli 2020 een nieuwe baan als maaltijdbezorger. Het afwisselende werk en het rijden van verschillende routes naast het contact met de mensen spreekt me in dit werk enorm aan. Samen met Novatief Werkzaken heb ik deze passende en leuke baan gevonden. Bijvangst is dat ik door weer actief te zijn, gewicht ben verloren. Zowel fysiek als mentaal doet het weer actief bezig zijn me goed en ik wens dat ik straks een contractverlenging krijg! Ik ga ervoor…. en hoop nog heel veel warme maaltijden in en buiten de Corona-periode op het juiste adres te bezorgen!"

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

jullie zijn goud waard, bedankt voor alles!

Dankzij jullie heb ik de afgelopen periode goed doostaan. Jullie kennis, doorzettingsvermogen en humor hebben er voor gezorgd dat ik weer op de arbeidsmarkt ben gekomen. Het was een bijzonder, leerzaam en effectief proces. Daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor!

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

met een stuk meer vertrouwen het sollicitatieproces in...

“Ik heb de begeleiding en het traject bij Novatief als erg positief ervaren. Ik kwam binnen zonder te weten wat voor vacatures en bedrijven bij mij pasten en loop dankzij Novatief de deur uit met een helder beeld betreffende passende functies en organisaties. De begeleiding was persoonlijk en ik heb mij altijd erg op m’n gemak gevoeld. Naast dat ik altijd alles kon vragen heb ik veel geleerd over mijzelf en ben ik weer heel wat wijzer over mijn positie in de arbeidsmarkt. Ik ga nu met een stuk meer vertrouwen het sollicitatieproces in dan een paar maanden geleden en dat heb ik zeker aan Novatief te danken.

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

weer bezig met perspectief

“Gedurende het ziek zijn gaat de aandacht veelal uit naar de kwaal en richt je je in eerste instantie op herstel. Door Novatief in het tweede ziektejaar te betrekken, word je begeleid bij het verbreden van je blik op de arbeidsmarkt. Novatief heeft hierin een helpende hand geboden en is op een prettige manier dit proces gestart. De laagdrempelige benadering, het meedenken en de bereidheid om advies te geven maakt dat ik de samenwerking als prettig heb ervaren. Daarnaast was Novatief voor mij een stok achter de deur en een positieve motivatie om wekelijks actief naar vacatures te zoeken en te solliciteren. Ook het doorsturen van vacatures hield mij scherp en heeft mijn blik op de arbeidsmarkt verbreed. De regelmatige contactmomenten waren voor mij van meerwaarde om feedback te kunnen ontvangen op geschreven brieven, maar ook om het proces regelmatig te evalueren en af te stemmen. Gekregen tips en adviezen kon ik veelal gelijk toepassen in de praktijk. Al met al heb ik de begeleiding van Novatief als zeer positief ervaren en was de begeleiding voor mij van toegevoegde waarde tijdens mijn tweede ziektejaar.

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

weer in mijn kracht… naar de coolste baan!

“In januari 2019 kreeg ik een burn-out, met als gevolg dat ik mijn baan kwijt raakte. Een baan die achteraf gezien ook helemaal niet meer zo goed bij mij paste. Stukje bij beetje krabbelde ik op en via het UWV kwam ik bij Novatief voor een "Werkfit maken traject". Ik kwam binnen bij Novatief met geen enkel idee van wat ik nou precies wilde, mijn oude baan daar kon en wilde ik niet naar terug. Ik heb jarenlang in de reclamewereld gewerkt als grafisch ontwerper, altijd meer, meer, meer en continu druk van boven met vele deadlines. Ondanks dat ik een enorm mooi en creatief vak had, wist ik één ding heel zeker: ik ga nooit meer terug naar het "reclamebureau-leven”. Maar ja... wat dan wel? Met deze zoektocht heeft Novatief mij enorm goed geholpen. Door middel van workshops en diverse testen en oefeningen kwam ik er stukje bij beetje achter wat ik nou eigenlijk wel wilde. Novatief heeft mij in mijn 'kracht' gezet, ze hebben mij meer zelfvertrouwen gegeven (want dat had door de burn-out een flinke deuk opgelopen) en ze hebben mij laten zien dat er enorm veel mogelijk is, als je maar wilt! Ik heb mijn tijd bij Novatief dan ook als enorm positief ervaren. Inmiddels kan ik zeggen dat ik toch echt wel de coolste baan van het Noorden gevonden heb. Ik heb een functie gevonden die ontzettend goed bij mij past en waar ik met enorm veel plezier werk, waar ik als mens gezien en gewaardeerd word en genoeg ruimte heb om mijn creatieve ei kwijt te kunnen. Zonder de hulp van Novatief was ik waarschijnlijk voor een hele andere functie gegaan, in plaats van echt mijn hart te volgen!”

Voormalig deelnemer aan traject Novatief

 

 

werkfit maken                                                                          

Heeft u een arbeidsongeschiktheidsuitkering (AG-uitkering) of Ziektewetuitkering (ZW-uitkering)? En heeft u een extra steuntje in de rug nodig om weer aan het werk te kunnen? Dan begeleiden wij u graag. Voor het UWV voeren wij het re-integratietraject ‘Werkfit maken’ uit. Samen maken wij u weer ‘Werkfit’! Hoe? Door maatwerk!

Samen stellen we daarom uw persoonlijke werkfitplan op. Wat wilt u? Wat kunt u? Waar liggen uw kansen op de arbeidsmarkt? En waar hebt u extra begeleiding nodig? Stap voor stap begeleiden wij u daarin. Zodat u straks weer fit aan het werk kunt!

Het plan bestaat uit drie hoofdactiviteiten:
• Versterken van uw vaardigheden
• Verbeteren van uw persoonlijk effectiviteit
• In beeld brengen van uw arbeidsmarktpositie

Doel
Met uw persoonlijke werkfitplan heeft u een realistisch beeld van uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt en kunt u uw aandacht en inzet weer richten op het terugkeren in het arbeidsproces.

Wanneer komt u in aanmerking? 
De re-integratiedienst ‘werkfit maken’ die wij voor het UWV uitvoeren is bestemd voor mensen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (AG-uitkering) of een Ziektewetuitkering (ZW-uitkering) ontvangen van het UWV. 

Het kan dan bij een AG-uitkering gaan om een WGA-, WIA-, WAO-, Wajong- of WAZ-uitkering.

Ontvangt u een ZW-uitkering van het UWV dan komt u uitsluitend in aanmerking als u valt onder:
• Flexwerkers (uitzendkrachten)
• UWV-klanten wiens tijdelijke dienstbetrekking gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid geëindigd is
• Ontslagwerklozen, die gedurende hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden

Heeft u een vraag? Bel dan gerust via 058- 280 48 18 of mail naar kantoor@novatief.nl

naar werk

Ik wil weer aan het werk! Maar hoe?

Heeft u een arbeidsongeschiktheidsuitkering (AG-uitkering) of Ziektewetuitkering (ZW-uitkering)? En heeft u een extra steuntje in de rug nodig bij het vinden van passend werk? Dan begeleiden wij u graag! Novatief Werkzaken voert voor het UWV het re-integratietraject ‘naar werk’ uit. Maatwerk voor de juiste ‘match’!

Samen maken we een stappenplan om u optimaal te begeleiden naar werk. Daaronder vallen alle mogelijke re-integratieactiviteiten die nodig zijn om u het werk te laten hervatten en aan het werk te houden.

Doel
Plaatsing in een dienstbetrekking of als zelfstandig ondernemer.

Wanneer komt u in aanmerking?
De re-integratiedienst ‘naar werk’ die wij voor het UWV uitvoeren is bestemd voor mensen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (AG-uitkering) of een Ziektewetuitkering (ZW-uitkering) ontvangen van het UWV.

Het kan dan bij een AG-uitkering gaan om een WGA-, WIA-, WAO-, Wajong- of WAZ-uitkering.

Ontvangt u een ZW-uitkering van het UWV dan komt u uitsluitend in aanmerking als u valt onder:   • Flexwerkers (uitzendkrachten) • UWV-klanten wiens tijdelijke dienstbetrekking gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid geëindigd is • Ontslagwerklozen, die gedurende hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden

Heeft u een vraag? Bel dan gerust via 058- 280 48 18 of mail naar kantoor@novatief.nl